Connect with us

Education

Jamb 2019 sweet sixteen summary

Published

on

Jamb 2019 summary sweet sixteen by Ngtrend.Com.ng

Jamb 2019 summary sweet sixteen by Ngtrend.Com.ng

Jamb 2019 sweet sixteen summary

Jamb 2019 summary sweet sixteen

English Questions

Aliya has to constantly remind her father that she is not a child but ‘a young adult.’ He does not always agree with her.

But now that she is turning sixteen, he is sitting up and taking notice. The expected birthday card from him is replaced by a present and no holds barred letter – a page for each year she has lived. It chronicles the lessons he has tried to teach her and the wisdom he has attempted to pass to her.

It unburdens the burning questions she has about life and sometimes shows through the cluelessness of parental units.

Aliya questions who she is and why she is; with her father as a guide on this journey of discovery. An engaging coming of age guide on life and love for the teenage girl. Review And Summary of Jamb Novel “Sweet Sixteen
In Bolaji Abdullahi’s Sweet Sixteen, the protagonist, 16-year-old Aliya, whom her father refers to adoringly as ‘My First Lady,’ bombards her father with questions, some of which threw her journalist father off balance.

‘’Okay Daddy, what do HAK and KOTL mean?,’’Aliya asked. And when the father expressed his ignorance of the acronyms, Aliya gleefully supplied them; ‘’HAK means ‘Hugs and Kisses’ while KOTL means ‘Kiss On The Lips’.
And when she added that some students were caught on the school’s basketball court at night having ‘’53X’ (s3x), Mr. Bello almost fainted.

Jamb 2019 sweet sixteen summary

‘’But…how do you know all these?,’’ he asked almost in consternation, to which Aliya replied: ‘’Come on Daddy, everybody knows these things.”
In his debut fictional work, Bolaji Abdullahi, who has written extensively over the years on politics, policy, and development, laid bare in an absorbing page-turner, murky truths, and hitherto unspeakable issues in the ever-challenging world of teenagers and young adults.

ALSO READ>  Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details.

Divided into seven sections; The Letter, The Drive, Work, The Gandhi Test, Dating, Stereotype and Beauty, Sweet Sixteen’s central focus is a series of conversations between Mr. Bello and her 16-year-old intelligent and precocious daughter on the ‘facts of life.’

These are topics which the book’s editor, Molara Wood, referred to on the book’s cover jacket as ‘’everything a teenage girl ever wanted to know but was afraid to ask.”

Another part of the book’s blurb referred to it as ‘’a parenting manual and a guidebook for young adults.”
The above notwithstanding, sociologists, educationists, and policy-makers, as well as parents and guardians, are still divided on how much ‘sensitive’ information, especially on s3x education, should be divulged to teenagers.

For example, in a recent UK survey, more than half of parents do not think s3x education should be taught to children at school.

‘’Many think it is inappropriate to teach children about s3x, whilst others think it should be a parent’s choice to inform their own children.”
However, on the other side of the coin, it is believed that, just as Aliya put it in Sweet Sixteen, most teenagers are already aware of what adults seem to be hiding from them.

According to one expert; ‘’Comprehensive s3x education doesn’t encourage kids to have s3x. Just like abstinence-only programmes, good comprehensive programmes teach students that abstinence is the only surefire way to prevent pregnancy and STDs.

ALSO READ>  Breaking: ASUU rejects Federal Government’s offers as strike continues

The difference is that these programmes also give students realistic and factual information about the safety of various s3xual practices, and how to improve the odds.

In writing Sweet Sixteen, BolajiAbdullahi, a former Nigerian Minister of Youths and Sports, among other previous jobs, must have critically weighed the above positions before taking on a smorgasbord of young adult topics that ranged from bullying, dating, stereotype, ethics and s3x education, among others.

In pushing out his themes, the author finds a good ally in Aliya Bello, a teenager with a curious, fascinating and inquisitive mind and a devoted as well as a responsible father.
Mr. Bello, as expected of any good father, took responsibility for the education of his daughter, including the tricky but very important aspect of s3x education. Aliya is, therefore,
fortunate to have a father who does not leave her to struggle alone with the demons that usually torment teenagers when awash in a flood of hormones and the pull of peer pressure.

The result is a compelling tale, loaded with morality and textured with a rich lyrical prose and young adult lingo…story-story, my bestie, OMG among others.

Jamb 2019 sweet sixteen summary

The storyline has an upper-middle-class flavor with luxuriant meals, leisurely Saturday drives and a Mrs. Bello, the nurse, often distant from father and daughter.

But in the hinterland between fact and fiction, the author is able to deftly sift the core values from the emotion, the treat from the trick and for this, parents and guardians will forever be grateful. Tips To Remember All you Read About Sweet Sixteen Read with a sense of imagination.

ALSO READ>  ASUU explains why strike has not been suspended after its 7th meeting with government

See your self as though you were the main character. Continuation
Underline the difficult words and consult your dictionary letter.
Jot down important statements, figures of speech, riddles and quotes. Finish the novel in 3 days and start a slow and steady reading.

Joint Admissions and Matriculation Board, JAMB has disclosed that registration for the exams would commence on JANUARY 10, 2019.

Below are some important information as regards the 2019 Unified Tertiary Matriculation Examination (UTME) as released by the Joint Admission and Matriculation Board (JAMB).

1. JAMB to start the sale of 2019 UTME forms on 10th January.

2. 2019 JAMB Mock Examination proposed date will soon be announced

3. 2019 JAMB UTME Form proposed closing date: 6 Weeks from the day registration commenced.

4. JAMB have banned the use of wristwatches & pens by candidates and other persons in the exam hall.

5. The price of the 2019 UTME Registration Form will be NGN4,700

a. Cost of Regn. PIN: #3,500

b. Compulsory Reading Text: #500

c. Service Charge for Regn: #700
Total: #4,700.

JAMB UTME CBT Examination will commence in Match

Recommended:

2019 JAMB Brochure. Get Jamb Syllabus After obtaining Jamb registration form, the next thing that should come to your mind is Jamb syllabus. You can download Jamb syllabus and hot topics for all subjects by following the link below.
The Registration will last for 6 weeks, from 10th January.

For my next post jamb possibl questions on sweet sixteen
Jamb 2019 sweet sixteen summary

405 total views, 9 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
(Visited 8 times, 1 visits today)
Continue Reading

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Education

Jamb 2019 possible English questions And answers

Published

on

Jamb 2019 possible English questions And answers

Jamb 2019 possible English questions And answers

Jamb 2019 possible English questions And answers

 

ALL  ASPIRATION IS TO SUCCEED

QUESTIONS
1. What does HAK stand for?
a. Hugs and Kisses
b. Huge and Knights
c. Hiss and Kisses
d. House and Kitchen

2. Who almost fainted when he heard that some students were caught on the
school’s basketball court at night having sex and he is a …. By profession
a. Mr Bello and He is teacher
b. Mr Fayose and He is an Engineer
c. Mr Bello and He is a journalist
d. Mr Fayose and He is a Journalist

3. ……..is the protagonist in the novel
a. Aliya
b. Mrs Bello
c. Mr Fayose
d. Bolaji

4. How old was Aliya?

a. 18

b. 16

c. 17

d. 20

5. Who is the author of the novel?

a. Bolaji Amusan

b. Balaji Abdullahi

c. Sarah Ladipo Mayinka

d. Bolaji Abdullahi

6. Mrs Bello was a……….by profession

a. Nurse

b. Doctor

c. Teacher

d. Journalist

7. Adoringly, Aliya was referred to as………?

a. Sex addict

b. First lady

c. Journalist

d. None of the above

8. The students that were caught were having sex in the school……….at night?

a. Basketball court

b. Behind a lawn Tennis court

c. Chapel

d. Toilet

Jamb 2019 possible English questions And answers

9. What does KOTL means?

a. Kiss on top the lips

b. Kiss on top the legs

c. Kiss on the lips

d. Kiss on the labs

 

10.Who asked for the meaning of HAK and KOTL

a. Bolaji

b. Mr Bello

c. Aliya

d. Mr Fayose

11.Aliya never scored higher than a C in what subject

a. Mathematics

b. Physics

c. Chemistry

d. English

12. Aliya turned 16 on ………?

a. Tuesday

b. Monday

c. Wednesday

d. Thursday

13. Who was Grace in the novel?

a. Aliya roommate who was slightly older than aliya

b. Aliya enemy

c. Aliya cousin

d. None of the above

14.What is the name of the Mathematics teacher that didn’t find it funny when

ALSO READ>  Breaking: ASUU rejects Federal Government’s offers as strike continues

Akin pronounce Mensuration as Menstruation?

a. Miss Sako

b. Mr Bello

c. Miss Salako

d. Mr Salako

15.Aliya turned twelve(12) when she was in what class?

a. JSS 2

b. JSS 1

c. JSS 3

d. SS 1

16.When Aliya was in Primary school, her father was working as a…….?

a. Journalist

b. Public Relations Agency

c. Doctor

d. None of the above

17. Aliya started wearing bras at the age of……..?

a. 14

b. 16

c. 10

d. 17

18. How old was aliya when she read the book titled ‘’Sweet Sixteen’

a. 16

b. 14

c. 17

d. 12

19.Who made the statement ‘’Child means the same as stupid’’

a. Grace

b. Akin

c. Aliya

d. Mrs Fayose

20. Who was known as ‘’KING OF BOYS’’ in the novel?

a. Akin

b. Bobo

c. Maya

d. None the above

21.When did aliya turned sixteen(16)

a. She turned sixteen two days before the end of term examination

b. 3days before the end of term examination

c. 2 month before the end of term examination

d. a day before the end of term examination

22.Who read Mensuration as Menstruation

a. Akin

b. Bobo

c. Aliya juniors

d. Aliya

 

Jamb 2019 possible English questions And answers

23. Who gave Aliya a teddy as a valentine gift

a. Akin

b. Bobo

c. Bisi

d. Principal

24. Which tribe is the principal from?

a. Yoruba

b. Igbo

c. Tiv

d. Hausa

25.What was written on the birthday card that was in the gift box given to

Aliya.

a. HAPPY BIRTHDAY ALIYA

b. HAPPY BIRTHDAY

c. HAPPY SWEET SIXTEEN

d. OMOLUABI

26. Who later relocate to Ireland with his parents

a. Bobo

b. Akin

c. Bisi

d. Miss Salako

27.Who is Auntie Molara?

a. Aliya mother’s elder sister

b. Aliya mother’s younger sister

c. Aliya cousind. Mr Bello younger sister

28. Aliya ordered a combination of……… and ……… at Aunty Gigis

a. Fresh orange juice and ice cream

ALSO READ>  ASUU explains why strike has not been suspended after its 7th meeting with government

b. Vanilla and chocolate ice cream

c. Meat pie and Fresh Orange Juice

d. None of the above

29. As soon as aliya opened the spiral bound documents what was the bold

inscription on it?

a. First lady

b. Happy sweet sixteen

c. Letter to my daughter

d. Omoluabi

30.Aunty Gigis is known as a ………..

a. Popular fast food place

b. Popular motor park

c. Popular relaxation center

d. Popular boutique

31. Who had been Asthmatic since childhood?

a. Aliya

b. Akin

c. Bisi

d. Auntie Molara

32. ‘Dumb girls’’.Boys like dumb girls’’ the statement was made by

a. The principal

b. Mr Bello

c. Akin

d. Tukunbo Alabi

33.What was written on hearth-shaped embossment of the teddy bear tummy

a. Want you

b. I love c. Miss you

d. Sweet sixteen

 

Jamb 2019 possible English questions And answers

34. Who gave aliya a teddy bear as a valentine gift

a. Akin

b. Tokunbo Alabi

c. Bisi

d. Mr Bello

35.What is Bobo real name?

a. Tokunbo Alabi

b. Tokunbo Bolaji

c. Tokunbo Isekishe

d. Tokunbo Ajayi

36.What was the gift given to aliya when her father returned from london?

a. A blue jean and a Chelsea football club jersey

b. A teddy bear

c. A Digital camera

d. A gift box with a pinkish wrap and a bright red ribbon that had a full multi-

coloured bow on

37.In the novel who was Imelda Marcos? According to Mr bello.

a. A poet

b. Former first lady of philippines

c. A journalist

d. a sex addict

38.In the novel, Kahlil Gabran who was a Lebanese poet died in the year

a. 1932

b. 1941

c. 1903

d. 1931

39. …….father want his son to be a lawyer like himself?

a. Aliya’s b. Sogo

c. Akin

d. Grace

40.Aliya didn’t want to be a pilot anymore because?

a. She didn’t like their uniform

b. Their was a plane crash that killed so many people

c. She had it in mind of becoming a musician

d. None of the above

Jamb 2019 possible English questions And answers

41. “Aliya, you better stop wasting your time and let me show you the secret”

ALSO READ>  YABATECH Converted to University, See Details

The speaker here is………..

a. Aliya Mom

b. Auntie Molara

c. Mr Bello

d. Miss Salako

42. “What was the name of Aliya’s mother younger sister?

a. Molara

b. Bisi

c. Grace

d. None of the above

43. “Your children are not your children” “They are the sons and daughters of

Life’s longing for itself……etc. This was gotten from ……… book

a. Stephenie Meyor

b. Kahlil Gabran

c. Albert Einstein

d. None of the above

44. At age 14, Aliya’s bras size was………?

a. 16

b. 14

c. 10

d. 12

45.Who wanted to donate the Nebuliser to the school clinic

a. Mr Bello

b. Aliya

c. Mrs Bello

d. Principal

46.Everyone knew that aliya finished almost every term with the best overall results because

a. Her picture was always pasted on the gate

b. Her picture was pasted on the school platform

c. Her picture was always on the notice board in front of the administration

building

47. Aliya called ………an idiot because she had made it her life mission to always

pick on aliya?

a. Bisi

b. Grace

c. Biology teacher

d. Bunmi

48. Mr Bello favourite singer was…………?

a. Fela

b. Ali Farka Tour

c. Micheal Jackson

d. Burna Boy

49. “Now you are also talking like Rebecca, Who is the speaker here?

a. Mr Bello

b. Aliya

c. Mrs Bello

d. Auntie Molara

50. “Okay Mr Bello, let’s hear your story”, who is the speaker here

a. Mrs Bello

b.  Aliya

c. Molara

d. Tokunbo

Jamb 2019 possible English questions And answers  

ø

VERIFIED ANSWERS

1. A
2. C
3. A
4. B
5. D
6. A
7. B
8. A
9. C
10. B
11. C
12. A
13. A
14. C
15. B
16. B
17. C
18. B
19. C
20. A
21. A
22. A
23. B
24. C
25. C
26. A
27. B
28. B
29. C
30. A
31. A
32. B
33. B
34. B
35. A
36. A
37. B
38. D
39. B
40. B
41. A
42. A
43. B
44. A
45. B
46. C
47. D
48. B
49. A
50. A

346 total views, 8 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
(Visited 15 times, 1 visits today)
Continue Reading

Education

Your Degree Or Certificate Is Not A Cure For Poverty..7 Reasons Graduates & Degree Holders Are Poor!!!

Published

on

Your Degree Or Certificate Is Not A Cure For Poverty..7 Reasons Graduates & Degree Holders Are Poor!!!

Your Degree Or Certificate Is Not A Cure For Poverty


7 Reasons University Graduates & Degree Holders Are Becoming Progressively Poor!!!

“If somebody offers you an amazing opportunity, but you are not sure you can do it, say yes- then learn how to do it later!”- Richard Branson
School rewards people for their memory.

Life rewards people for their creativity and ability to solve problems. School rewards caution; life rewards daring. School hails those who live by the rules. Life exalts those who break the rules and set new ones. Being top of your class does not necessarily guarantee that you will be at the top of life.

The world is filled with poor graduates but rich opportunists! Kevin Ngo once said, “If you don’t make the time to work on creating the life you want, you’re eventually going to be forced to spend a lot of time dealing with a life you don’t want”. Your certificates and degrees are meant to help you garner the experience and expertise needed to fulfill your dreams; they are not your destination!.

I have watched pitiably many graduates with degrees and certificates languishing in poverty looking for jobs that don’t exist while people with keen eyes for opportunities reach the pinnacle of success in the most unlikeliest of ways.

Do you have a graduate or degree holder around you that is poor? I bet you have as they are everywhere! I have a very painful truth to dish out to graduates out there: Your degree or certificate is not the cure to poverty; the cure to poverty is your ability to see and seize opportunities. There are seven reasons why degree holders are poor.


#1 THEY DON’T THINK BEYOND THEIR CERTIFICATES

Albert Einstein said, “Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think.”
Have you ever heard of the creativity term “Think outside the box” ?
One of the major reasons why most graduates are poor is simply because they can’t see and think beyond their certificates. I have seen engineering students work as bankers. I have seen medical doctors with great skills in web and graphic designs.

I have seen lawyers that are very dexterous with finances. The list is endless! The basic truth of life is that the skills that is needed to be much sought after and become more successful in life are not really found within the walls of the classrooms.
Your certificate is just a proof that you are teachable, it does not suggest what you are totally capable of doing. You are full of possibilities when you think beyond your degrees and certificates.

#2 THEY PRIORITIZE THEIR CERTIFICATES MORE THAN THEIR GIFTS AND TALENTS

ALSO READ>  YABATECH Converted to University, See Details

I have often advise some of my mentees, never to leave their gifts dormant while pursuing and hunting for jobs with their certificates. There must be a complementary balance in the pursuit of your passion and in the search for jobs. Everybody is gifted for something, but the winning edge comes from our ability to work on our gifts and bless the world with it.
The very best way to develop yourself is in the direction of your natural talents and interest. In order to live a fulfilled and impactful life, we need to work harder on our gift than our job. We need to discover our gift, develop it, and sell it. Don’t bury your TALENT with your certificates.


#3 THEIR CERTIFICATES PREPARE THEM FOR A WORLD THAT NO LONGER EXIST

It has been found that most of the skills taught in schools are becoming obsolete in the present world. The world has changed a lot, and so are people’s need! I was in Dubai some few years ago to attend a conference organized by the British Council with the Theme: “Education Fit For The Future: Planning For A Changing World.” It is poignant to know that the present form of education does not prepare students for the future.

Graduates are becoming endangered species in the face of a changing world. Our archaic methods and approaches of learning are preparing graduates for a world that no longer exist, as we are churning out degree holders every year with certificates that have face value but no intrinsic worth. Most institutions are filled up with lecturers and pseudo-educators with lecture notes, methods and approaches that have lost relevance in a changing world.


#4 THEY KNOW LESS ABOUT THEMSELVES BUT MORE ABOUT THINGS

ALSO READ>  ASUU explains why strike has not been suspended after its 7th meeting with government

Certificates and degrees don’t reveal people to themselves; they at most measure our IQ (Intelligent Quotient). I have often tell people that there is no Recovery without Discovery. A poor man is simply someone that has not discovered himself.
The more you discover yourself, the more you realize the treasures that are hidden deep within you. We carry inside ourselves latent treasures that can only be unveiled through self-discovery.


#5 CERTIFICATES AND DEGREES CAN KILL INITIATIVES

Degrees and certificates can close up your minds to ideas while initiatives open it up. If you are not careful, your degrees and certificates can close up your mind. The purpose of education is to keep your mind perpetually opened towards limitless possibilities! Fred Smith saw an opportunity for overnight delivery of anything anywhere in the USA, and ultra- fast delivery anywhere in the world, FedEx was born.
It will be interesting to know that Fred Smith got a grade “C” in a Yale economics class for an idea that the professor belittled as unworkable. Smith’s company became the first American business to make over ten billion dollars in annual profit. Beginning with just 186 packages delivered the first night, FedEx now delivers in over two hundred countries using over 6,030 aircraft, 46,000 vehicles and 141,000 employees.


#6 DEGREES AND CERTIFICATES POSITION YOU TO LOOK FOR JOBS AND NOT FOR OPPORTUNITIES

Our certificates and degrees prepare graduates to look for jobs and not open our eyes to life-changing opportunities. You are not poor because you don’t have a job; you are poor because you are not seeing and seizing opportunities.
Being POOR is simply P assing O ver O pportunities
Repeatedly! .


What keep people ahead in life is not their education or degrees, it is simply the opportunity that they seized. Jobs may be scarce but not opportunities.
As long as there is a problem to be solved, there will always be opportunities.
It is a waste of our education, exposure, and experiences, if after we graduate from school, all we think about is searching for job. An enlightened and educated mind should be able to see and seize opportunities.


#7 CERTIFICATES AND DEGREES PREPARE PEOPLE TO LOOK FOR SECURITY AND NOT TO TAKE RISKS

We must be willing to make mistakes and take breakthrough risks. Taking risks and learning from mistakes help us in knowing what works and what does not! When Thomas Edison was being questioned by a mischievous journalist on how he felt for having failed for 999 times before getting the idea of the light bulb, his response stunned the whole world when he confidently said, “I have not failed 999 times, I have only learnt 999 ways of how not to make a light bulb”.
Many graduates and degree holders are becoming progressively poor because the skills required in the modern world to get rich are not taught in schools and institutions.
By 2025, we’ll lose over five million jobs to automation. That means that future jobs will look vastly different by the time many people graduate from the university. Future jobs will involve knowledge creation and innovation, and people that are only equipped with skills found in the classroom will definitely be a misfit in an ever changing world. Skills like critical thinking, creativity, people’s skill, STEM skills(e.g Coding), complex problem solving skills etc. are central to living a more comprehensive and productive life.
My candid advice to graduates and students in institutions is to think wide, deep and outside the box. Take volunteer jobs, and don’t be afraid to navigate fields that are different from your field of learning. Your future career will require you to pull information from many different fields to come up with creative solutions to future problems. Start by reading as much as you can about anything and everything that interests you. Once you get to college, consider double majoring or minoring in completely different fields. Trust me, it’ll pay off in the long run.
Don’t limit yourself to the classroom. Do something practical. Take a leadership position. Start a business and fail-that’s a better entrepreneurship.
Contest an election and lose. It will teach you something political science will not teach you. Attend a seminar.
Read books outside the scope of your course.
Think less of becoming an excellent student, but think more of becoming an excellent person. Don’t make the classroom your world, but make the world your classroom.
Step forward and try something extra. Invest in something you believe!

633 total views, 10 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
(Visited 13 times, 1 visits today)
Continue Reading

Education

Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details.

Published

on


Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details

Stop Taking Drinks Straight From The Can, It Kills… Use Straw Or Cup For Your Own Safety

You are probably one of many Nigerians who normally take canned drinks straight from the can without using a straw or glass tumbler. You may need to drop this practice after today.

Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details

In January this year, somebody put out a public service information on a Whatsapp forum, to alert people about the death of two brothers, who were said to have died at a reputable teaching hospital in the South West.

The test results showed that they were infected with leptospirosis, and subsequently died from the complications caused by the disease. It was also apparent that the two deceased brothers were not given appropriate medical attention from the onset of the illness – another clear example of the tendency of Nigerians to engage in self-medication even in the face of worsening ill-health.

ALSO READ>  ASUU explains why strike has not been suspended after its 7th meeting with government

Leptospirosis is an infectious disease of humans and animals that is caused by pathogenic spirochetes of the genus Leptospira. Leptospirosis is distributed worldwide, but not found in the polar regions of the globe. It is most common in the tropics.

The organism infects a wide range of animals, including mammals, birds, amphibians, and reptiles and is transmitted to humans through exposure of mucous membranes or cuts in the skins to the body fluid of an acutely infected animal or by exposure to soil or fresh water which is contaminated with the urine of an animal that is a chronic carrier.

ALSO READ>  Ortom applauded as Benue is chosen for global school debate


It is also known that occupational exposure probably accounts for 30-50 per cent of human cases of leptospirosis. The main occupational groups at risk include farm workers, veterinarians, pet shop owners, field agricultural workers, abattoir workers, plumbers, meat handlers and slaughterhouse workers, coal miners, workers in the fishing industry, military troops, milkers, and sewer workers.

Although leptospirosis continues to be predominantly an occupational disease, in recent decades, it has also increasingly been recognized as a disease of recreation. The disease may be acquired during “adventure” travel or sporting events that involve fresh water or hiking (eg, “mud runs”). The exotic-pet trade further increases the likelihood of transmission.

ALSO READ>  Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details.

Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details.

Widespread flooding may lead to epidemic spread of leptospirosis in large populations. Flooding on a smaller scale may also lead to individuals contracting the disease. Urban dwellers in economically deprived areas may contract the disease through exposure to rat urine.

Stop Taking Drinks Straight From The Can, It can kills, See Details

In the case of the two brothers who died from the infection, they drank straight from the cans, on which rats were thought to have urinated on and the urine deposited on the can had dried while the cans were in storage before being sold to, unwittingly, to the unfortunate brothers.

850 total views, 8 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
(Visited 24 times, 1 visits today)
Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Ngtrend, Theme by Abioye Samuel WhatsApp +2349020501273 http://ngtrend.com.ng
© 2018, Ngtrend (Design By Topcityvibe)